Nettstudier på universitetsnivå

diseduDet er 37 skoler i Norge som tilbyr nettstudier. En del av disse tilbyr også studier på universitetsnivå. Nettstudier er, som det jo framkommer av ordet, studier via nett. Det kreves ikke at man møter til forelesninger slik som ved et tradisjonelt universitet. Alt foregår altså på nettet, og her leverer man også oppgaver (med eller uten frister) og kommuniserer med lærere og andre studenter. Dette gir selvsagt stor fleksibilitet for studentene som velger denne studieformen.

Hvem passer dette for?

Dette passer kanskje særlig godt for de som ønsker å studere, men som må kombinere studier med for eksempel jobb og familieliv. Det medfører stor frihet å studere på nett, og du kan selv velge hvor aktiv du vil være i forhold til kontakt med forelesere og andre studenter. Du kan kombinere studiene med dine andre forpliktelser, og velge å studere den tiden på dagen (eller natten) som passer deg best. Det bør likevel bemerkes at med friheten kommer et ansvar. Du må selv som nettstudent strukturere din egen hverdag og passe på at du setter av tilstrekkelig tid til studiene.

Ta en hel grad på nett!

disedu2Tidligere hadde man et tilbud som ble kalt fjernundervisning for de som ikke ville flytte til en by for å studere. Da gikk kommunikasjonen mellom student og lærested via posten. Med nettet ble denne studieformen revolusjonert, og nå brukes begrepene nettundervisning og fjernundervisning noe om hverandre. Utdanning på nett er mye mer dynamisk, for eksempel tilbyr nå mange nettstudier forelesninger digitalt overført, noe som gjør undervisningen mer levende. Nå for tiden kan man utdanne se til nesten hva som helt på nett, ja du kan ta en hel grad på nettet. Nedenfor følger en liste over fem institusjoner som tilbyr nettstudier på universitetsnivå.

1. NKI nettstudier. Hos NKI kan du også studere på universitetsnivå. NKI samarbeider med en rekke høyskoler, og tilbyr fullgode studier på dette nivået. Du vil få utstedt vitnemål fra en av høyskolene NKI samarbeider med. Hos NKI kan du ta årsenheter eller en hel bachelorgrad. Blant annet kan du studere økonomi og ledelse, regnskap, freds- og konfliktstudier, medisin grunnfag, webdesign og mange flere interessante emner.
2. Høyskolen Kristiania nettstudier. Hos øyskolen Kristiania kan du studere blant annet HR og ledelse, medier, kommunikasjon og PR, helse, ernæring og trening med mer. Høyskolen Kristiania nettstudier har et eget karrieresenter. Som student her får du studierett i 18 måneder og de gir deg tilgang til en læringsportal der du finner alt du trenger for å lykkes med studiene. Også hos Høyskolen Kristiania får du vitnemål fra de lærestedene skolen samarbeider med.
3. Active Education nettstudier. Her er nettstudiene for deg som vil studere idrett. Denne skolen kan skryte av at de utdanner flest personlige trenere i Norge årlig. Du kan også studere blant annet Fitness og elite trener her.
4. Nettstudier ved Bjørknes høyskole. Hos Bjørknes får du din egen nettlærer, denne nettskolen benytter læringsplattformen Qybele som gir deg tilgang til alt du trenger for suksess med studiene. Blant annet kan du benytte deg av en stor mengde undervisningsvideoer som Bjørknes gjør tilgjengelig og delta aktivt i faglig chat med medstudenter og lærere. Her kan du studere blant annet anvendt psykologi, medisin grunnfag, ernæring, internasjonale studier og grunnleggende ernæring på nett.
5. Høyskolen i Østfold. Ved høyskolen i Østfold tilrettelegger godt for studentene som vil studere på nett. De tilbyr sju studier som er helt nettbaserte, mest års- eller halvårsmoduler. Høyskolen i Østfold tilbyr faktisk også et masterstudium på 120 studiepoeng som i helhet studeres på nett. Du kan også studere ulike språkfag ved høyskolen i Østfold, eller for eksempel innføring i informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Sistnevnte inngår i deres katalog av studier som tilbys som MOOC (massive open online course).

Det er altså en mengde muligheter for deg som ønsker å studere på universitetsnivå hjemmefra. Denne formen for utdanning tiltrekker seg stadig flere studenter, da den lar seg kombinere med mange ulike livssituasjoner. Utdanning på nett har også fått mer status med årene. Flere store, anerkjente universiteter verden over legger ut en mengde av deres forelesninger ut på nettet, tilgjengelig for alle som ønsker med kunnskap om en stor mengde emner, også på svært høyt nivå. Så dersom dette høres spennende ut, ta kontakt med en av de nevnte lærestedene for mer informasjon om deres nettstudier.