Jobb som skribent hjemme

Det er mange som drømmer om å skrive, for noen er det forfatterdrømmen som henger høyest, for andre er det drømmen om en blogg med tusenvis av daglige lesere. Det vanskeligste med drømmer er å forvandle dem til penger, for la oss bare være ærlig: Vi trenger alle penger for å overleve.

Har du en god porsjon selvdisiplin, litt pågangsmot, høy arbeidskapasitet og et bankende skrivehjerte, er det fullt mulig å leve av å skrive. De fleste frilans-skribenter arbeider hjemmefra. Fordelen med hjemmekontor er at du er ekstremt fleksibel. Du har omtrent 100 % råderett over din egen tid og du kan legge opp dagen som du vil. Det kan være en stor fordel om du jobber med egne prosjekter, eller du har små barn som ikke går i barnehage.

Hvor er det jobb å få

Det første du må gjøre er å registrere deg i Brønnøysundregisteret. Etter at enkeltmannsforetaket er registrert, er du klar til å sette i gang.

Det finnes flust av skrivejobber på nett. Det enkleste er å ta direkte kontakt med et av selskapene som formidler disse skrivejobbene. Selv om det kanskje ikke er drømmen, gir det god skrivetrening. I tillegg får du får holde på med det du elsker, nemlig å skrive, men kanskje viktigst av alt – du tjener penger.

De fleste aviser, ukeblader og tidsskrifter benytter seg av frilansere. Skrive reisereportasjer når du er på ferie, skriv kommentarer om saker som opptar deg og artikler om saker du har god peiling på. Er du i tillegg flink til å ta bilder har du stor mulighet til å få solgt tekstene dine til noen av de store mediehusene. Det vanskeligste er å få en fot innenfor, så ikke gi opp. Men er du først tatt inn i varmen er det gode penger å tjene.

Tjen penger på hobbyen din

Er du av det litt mer vågale slaget kan du starte din egen blogg. Det er en helt nøyaktig sammenheng mellom hvor mange lesere en blogg har og hvor mye en blogger tjener. Så ønsker du å leve av å skrive blogg må du få folk til å lese bloggen din. Fokuset bør være på markedsføring og eksponering vel så mye som på selve skrivingen. Det finnes mange blogger og det kan være vanskelig å skille seg ut, men har du en god idé og et ukuelig pågangsmot er det vel verdt et forsøk. Lykke til.