Jobb selvstendig som affiliate

ppaHar du en god nettside som får en del trafikk? Kanskje en blogg? En av måtene du kan benytte deg av for å generere inntekter fra nettsiden din er å bli så kalt affiliate. Som affiliate inngår du en avtale med et firma om å markedsføre deres produkter på siden din. Firmaet betaler altså deg som affiliate for å markedsføre deres produkter, men dette fungerer vanligvis som PPA (Pay Per Action), du får altså kun betalt for “hver handling”. Som hovedregel får du kun betalt dersom kunden du videresender til din partner gjennomfører et kjøp. I noen tilfeller får man betalt også for hvert klikk, det vil si hver gang noen klikker på linken din partner har på nettsiden din. Se nedenfor for en enkel steg-for-steg forklaring på hvordan dette fungerer.

Hvordan får man betalt som affiliate?

ppcHer følger et eksempel på hvordan det kan fungere når man arbeider som affiliate.
1. Du inngår en avtale med et selskap, for eksempel gjennom deres program for affiliates. Som eksempel bruker vi den fiktive bokhandelen “Boken”.
2. Hver gang du nevner “Boken” på nettsiden din, har du en link til “Boken”. Du forsøker å skrive relevant innhold for samarbeidspartneren din.
3. En fiktiv person, Mari, besøker nettsiden din. Mari blir fascinert av det du skriver, og får lyst til å besøke siden til “Boken”, så hun klikker på linken du har laget.
4. En informasjonskapsel lagres på datamaskinen til Mari.
5. Mari foretar et kjøp hos “Boken”. Hun digget anmeldelsen din!
6. Når Mari betaler, sjekker “Boken” om datamaskinen til Mari har noen affiliate-informasjonskapsler.
7. “Boken” finner din informasjonskapsel og lagrer inntjeningen din.
8. Vanligvis vil “Boken” lage en rapport som viser alle salg som du skal ha en del av etter avtalen mellom dere.
9. Etter den perioden dere har avtalt (vanligvis en gang i måneden) mottar du betaling fra “Boken” for alle kunder/kjøp du har generert for dem.

Fordeler ved denne metoden

For bedriften er den klare fordelen at de kun trenger å betale for denne typen markedsføring dersom et kjøp foretas. Dersom kjøperen liker nettsiden til bedriften, er det stor mulighet for at hun eller han går direkte hit neste gang. Fordelen for deg som affiliate er at du kan tjene penger på nettsiden din uten at du trenger å ha alt ansvaret med å selge produkter selv. Selvsagt vil du måtte jobbe med å trekke lesere til siden din, for jo mer trafikk du har, jo mer inntekter vil du generere.