Frilans web designer

Jobbe som frilans web designer hjemmefra

webdesignDet er mange grunner til at det kan være fristende å jobbe hjemmefra. Null pendling, null kleskoder, ingen sjef hengende over skulderen eller kontor-drama å forholde seg til er bare noen av fordelene med å jobbe hjemme. Å være frilans, det vil si å jobbe uten fast arbeidsgiver på oppdragsbasis, virker for mange kanskje enda mer interessant. Da kan du selv bestemme hvor mye du som web designer vil jobbe, velge hvilke prosjekter du selv synes er interessante, og kan hende tjene mer penger enn du ville gjort som ansatt i et firma. Men, det kan være en lang vei å gå mot å oppnå suksess som frilans web designer. Les videre for noen tips om hva som skal til for å lykkes.

Hvordan få oppdrag som frilans web designer

Det bør nevnes straks, at den beste måten å starte som frilans web designer er at du allerede er i vanlig, fast arbeid som web designer for et firma. Hvorfor det, sier du? Kan jeg ikke bare gå rett fra skolebenken til frilans? Du kan jo prøve det, men denne veien vil være mye vanskeligere. Som ansatt i et firma som driver med webdesign kan du knytte mange og verdifulle kontakter som absolutt vil være nyttige når du bryter ut som frilanser. Det er essensielt at du bygger opp et solid nettverk som du siden kan benytte når du er på egne ben. Bli kjent som svært dyktig og problemløsende innenfor det nettverket du bygger opp. Du bør også bygge opp en solid base av kunder allerede mens du er i den mer tradisjonelle stillingen. Du bør absolutt også bygge opp en portofolie med arbeid du er stolt av. Har du minst fem webdesign prosjekter du kan vise fram med glede? Dersom du ikke har det, sett i gang!

upwork1Bruk siden ulike plattformer for frilansere for å få oppdrag, som for eksempel Upwork og ODesk. Her er konkurransen stor, men ikke mist motet av den grunn. Lag en profil på disse nettsidene som selger, vis at du er den beste for jobben, selv om du ikke er den billigste. Som frilanser må du bli god på å markedsføre deg selv. Få gode og detaljerte tilbakemeldinger fra gode kunder, disse er nødvendige for å få nye kunder. Har du fortsatt lyst til å være frilans web designer? Det kan være tøft i starten, men dersom du er motivert og står på, vil arbeidet flyte lettere etter hvert når du har bygget opp et solid fundament som frilanser.